Kuva Heiki Tees

Uratarina: Heiki Tees

Mittaustyöntekijä

Heiki on aina ollut kova tekemään töitä. Työt Erkkiheikkilällä alkoivat vuonna 2015 kaivuuhommista ja innokas uuden oppija on seitsemässä vuodessa edennyt montun syvimmästä päästä työhön osallistuvaksi työnjohtajaksi ja viimeiset 2,5 vuotta Heiki on työskennellyt Kouvolan seudulla mittamiehenä.

Miten päädyit työskentelemään Erkkiheikkilälle?

Työskentelin aiemmin PK-seudulla rakennusalan yrityksessä, jossa työt alkoivat painottumaan asfalttihommin. Maanrakennus oli enemmän oma juttu, joten aloin etsimään uusia töitä. Yhteinen tuttava vinkkasi aikoinaan Erkille minun etsivän töitä ja pääsin näyttämään osaamiseni.

Millaisia ovat mittaustyöntekijän työpäivät?

Työpäivät alkavat klo 6–7.30 aikaan aamulla. Mittaustyöt käydään tekemässä työmaalla, mutta vietän paljon aikaa tietokoneella piirtäen rakennussuunnitelmia tehtyjen mittausten perusteella. Vastaan mittauskalustosta ja autan muita mittaustyöntekijöitä mahdollisissa teknisissä haasteissa. Monet ongelmatilanteet saadaan hoidettua tietokoneen välityksellä.

Mikä työssäsi on parasta?

Jokainen päivä on aina erilainen. Töitä on paljon, mutta tykkään oppia uutta. Mittaustyön olen opetellut työn ohessa taitavien mentoreiden avulla. Laitteiden, koordinaattien ja muun opettelu on ollut mielenkiintoista. Työ on ollut raskaampaa, mitä kuvittelin ja virheisiin ei ole varaa. Meillä on hyvä työporukka ja haasteet ratkotaan yhdessä. Tykkään, että voin olla työkavereille avuksi.

Mitkä ovat vahvuutesi nykyisessä roolissa?

Olen tarkka ja kiinnostunut oppimaan uutta. Olen työkavereiden ja asiakkaiden saavutettavissa, luotettava ja tilanteen niin vaatiessa hommat hoidetaan virka-ajan ulkopuolellakin.

Mikä on parasta työskentelyssä Erkkiheikkilällä?

Meillä on Erkkiheikkilällä todella hyvä johtoporras ja työkaverit. Kaikkien kanssa on helppo keskustella mistä vaan ja töitä tehdään yhdessä hyvässä hengessä.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Vapaa-ajalla tykkään valokuvata ja sivuillamme onkin useampi minun kalustostamme ottama kuva. Kaivuuhommia olen käynyt tekemässä ystävien omakotitalotonteilla ja on ollut kiva päästä verestämään vanhoja muistoja. Tykkään liikkua luonnossa ja kalastaa. Parasta on, jos niitä pääsee tekemään Lapissa.

Parasta Erkkiheikkilällä on hyvä työporukka ja pomot, joiden kanssa on helppo jutella. Olen saanut töiden ohella opetella uutta ja noussut montun pohjalta työnjohtajaksi ja mittaustyöntekijäksi.

Heiki Tees, mittaustyöntekijä

Työkavereilta kuultua

”Heiki on mukava ja avulias työkaveri.”

”Reipas ja osaava.”