Kuva Vilma Pohjolasta

Uratarina: Vilma Pohjola

Työmaainsinööri

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriksi valmistunut Vilma on työskennellyt Erkkiheikkilällä pari vuotta ja vierailee viikoittain työmailla, vaikka pääsääntöisesti tekeekin työtänsä toimistolta käsin.

Miten päädyit työskentelemään Erkkiheikkilälle?

Valmistuttuani koulusta muutin Jyväskylästä Kymenlaaksoon ja aloin etsimään alueelta oman alan töitä. Erkkiheikkilälle haettiin Kouvolaan työmaainsinööriä ja tässä sitä nyt ollaan. Olen viihtynyt todella hyvin.

Millaisia ovat työmaainsinöörin työpäivät?

Työpäiväni kuluvat pääsääntöisesti toimistolla tietokoneen ääressä. Työtehtäviini kuuluu muun muassa työmaiden laadun ja kustannusten hallintaa. Työskentelen tiiminä vastaavien työnjohtajien kanssa. Urakan alussa tehdään mm. turvallisuuteen ja laatuun liittyviä suunnitelmia, tehdään hankintoja ja urakan aikana seurataan työmaiden kulkua ja varmistetaan, että työn suoritusta varten on hoidettu kaikki tarvittavat asiat, esimerkiksi luvat, suunnitelmat, liikennejärjestelyt ja materiaalihankinnat. Pyrin käymään työmailla ainakin kerran viikossa.

Mikä työssäsi on parasta ja millaisia vahvuuksia sinulla on?

Olen aina ollut kiinnostunut matematiikasta ja logiikkaa vaativista tehtävistä ja työssäni saan hyödyntää näitä vahvuuksiani.  Oman kiinnostuksen mukaan on tarjottu mahdollisuuksia oppia ja kehittyä. Viime aikoina olen ollut päätyötehtävieni lisäksi tekemässä esimerkiksi urakkalaskentaa.

Olen järjestelmällinen ja pidän kiinni sovituista aikatauluista, pidän itsenäisestä työskentelystä.

Mikä on parasta työskentelyssä Erkkiheikkilällä?

Työntekijöille annetaan vastuuta ja meihin luotetaan. Täällä on tosi mukava työporukka. Tehdään yhdessä, mutta jokainen hoitaa oman tonttinsa. Nimikkeillä ei niinkään ole väliä ja meillä ei ole raskasta hierarkiaa. Ollaan kaikki samalla viivalla.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Työn vastapainoksi tykkään liikkua monipuolisesti. Pidän esimerkiksi luonnossa liikkumisesta ja tanssimisesta, erityisesti lavatanssit ovat minun juttuni.

Työntekijöille annetaan vastuuta ja meihin luotetaan. Täällä on tosi mukava työporukka. Tehdään yhdessä, mutta jokainen hoitaa oman tonttinsa nimikkeistä välittämättä.

Vilma Pohjola, työmaainsinööri
Kuva Vilma Pohjolasta

Työkavereilta kuultua

”Aivan kuningatar omassa työssään. Auttavainen.”

”Tosi luotettava ja hommat hoituu, jopa sovittua aiemmin.”